Основи на морскиот дизел

Добијте помош за одржување на морскиот дизел на вашиот брод

Јасни инструкции Покажи како да постигнете повеќе задачи од 140

Видео курс

Кратки, нетехнички видеа
Ново видео секоја недела слободен
кликнете овде

Инспекција на гумени коло на пумпа за сурова вода, страница 65
Делови од типична вбризгувачка пумпа

Никој не купува брод за да помине време во моторот. Морските дизелски основи објаснуваат - со повеќе од 300 едноставни цртежи - како да ги исполнат сите задачи за да уживаат во безалкохолни возења - на моторни чамци, едрилици и катески чамци.

Основи на морскиот дизел 1 книга 3D Cover + iPad

 • како да се сервисира моторот и целата галантерија - филтри, пумпи, батерии, спојки, строги жлезди, пропелери итн.
 • како да се зимизираат и препорачаат
 • како да се постават во топли или влажни услови
 • алатки, материјали и техники за секоја задача
 • градат практично знаење и самодоверба
 • достапен во мат. и поттикне, iBooks, Google, Kobo
 • 222 страници. САД $ 15.99 £ 10.99 € 12.99

РЕВИЗИИ

прочитајте ги целосните критики

види ги коментарите на корисниците


"Најдобар резервоар за одржување на морски резервоари за дизел ... Прочитав секоја книшка за морски дизел што можам да ја добијам на рацете. Ова е мој омилен - до точка. Многу корисни илустрации и корисни графикони Најдобриот дел е тоа што г-дин. Berwick ги разбира малкуте вистински проблеми со кои ќе се судрите кога всушност ќе отидете да ја завршите таа работа и има големи предлози за справување со нив ... Високо препорачливо. "

Дејв Н. Амазон (заверена набавка)


"Одлично книга, директно напред и до точка.
А мора на било која едрилица! "

Роберт Едвардс, amazon.com


"... јасно ја познава субјектот интимно и има редок дар за да може да го пренесе своето знаење на читателот на исклучително лесен за разбирање начин".

Дик Мекклари, уредник Крстосување на едрилица, издаде #41, јануари 2018


"... изложена на начин кој има смисла. Радост е да се чита и асимилира".

Мајкл Erkkinen, личен преглед декември, 2017.


"брилијантна книга што треба да биде дел од библиотеката на бродот за сите ... вниманието кон деталите ќе ја направи оваа книга идеална за оние кои не се особено искусни, а сепак се целосно способни сами да ги одржуваат своите мотори


Генерално, оваа книга е препорачливо за секој кој има дизел мотор на бродот. "
Блог пост на научен ум, ноември 2017


"Водичот Berwick е огромна предност за оние кои сакаат да добијат малку повеќе раце во моторната просторија поради своите едноставни, визуелни насоки ... тоа е суштински материјал за секој кој штотуку започнува на дизел мотори поради неговите јасни илустрации. ќе ме спаси стотици часови истражување и гледање на видеа со долги векови кога ќе почнам да се занимавам со сопствената електрана. Дури и по 5 години на постојано крстарење и одржување на моторот, открив неколку нови совети и трикови во овој водич. Силно го препорачувам. "

Добар стар брод, падне 2017


"... огромна количина корисни информации ... Придружните илустрации ја прават книгата многу корисна референтна работа ... сè е покриено".

Zeilen (Холандски едрење списание) Октомври 2017


"... многу, многу сеопфатно покривање на предметот ... ова е како добар водич како што ќе добиете ... Високо препорачливо".
Австралиско едрење списание, октомври-ноември 2017


"Многу корисно, практично и до точка, мора на секој брод. Добар работа Капетан Бервик! Напиши уште неколку книги."
Христо Папаконстантопулос


"Оваа книга треба да биде потребна за читање за секој одговорен за одржување на сопствениот брод ...
Јас го препорачувам на било кој сопственик на брод, но особено сопственикот на пловидбен брод кој го прави своето одржување. "
Поттикне читател


"Вашата книга отиде на невреме пред почетокот на неделата со моите ученици ..."
C Power Training, Шкотска


"Одлично, јасно, концизно и лесно да се следи. Високо препорачливо"
Читач на Амазон


"Dennison Berwick предизвикува сопственици на брод да престанат да бидат толку заплашени од нивните дизел мотори и да сфатат дека основното одржување е навистина лесно ... но мора да го сторите тоа. Тој е во право, и оваа порака е напишана со мене на ум, не -морски професионален рекреативен сопственик на јахти, неговите слики беа поучни и неговиот позитивен став беше инспиративен ... Тоа е смислено добро напишано и илустрациите ја прават оваа тема достапна.

Читач на Амазон


"Имам печатена копија - брилијантна. Целосно им препорачувам на сите сопственици на брод со дизел електрична енергија и, наскоро, сопственици на брод. Одлично за дизелските механичари како одлична брза референца".

Читач на Амазон (Австралија)

прочитајте ги целосните критики

Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Дознај повеќе за
морски дизел системи

Добијте вести за слободни:

Неделен видеа

илустрирани Листи за проверка

повеќе Повеќе прирачниците

Техничка Листа со зборови итн

  Мразам и спам и испраќам само повремени електронски пораки, кои може да ви бидат од вредност. Отпиши се во секое време.

  Powered by ConvertKit
  блиска врска
  НОВА

  Контролна листа #9 Recomission


  го добиете вашиот брод подготвен за повторно лансирање  блиска врска